Fitness

Snabb och effektiv träning.
Accelerationsträning på Power Plate är både snabb och oerhört effektiv.

Den avancerade vibrationsteknologin i Power Plate-maskinerna baseras på 10-års praktisk erfarenhet och vetenskaplig forskning som stöd för träningsformens effektivitet. Genom forskning och praktisk användning har det gradvis blivit uppenbart att denna träningsintervention är skonsam, effektiv och kommer snabbt att öka i popularitet.

Power Platemaskinen är en av de mest spännande tekniska framstegen inom det sportmedicinska-, hälso- och fitnessområdet. Accelerationsträning kan hjälpa människor till ökad hälsa, förbättrad prestation samt fysisk förmåga. Som träningsintervention kan accelerationsträning med Power Plate-utrustning erbjuda följande fördelar:

• Stor effekt på kort träningstid
• Mer lättillgänglig träning
• En maskin för ett flertal användingsområden
• Ökning av muskelstyrka samt mer väldefinierad muskulatur (tonade muskler)
• Ökning av rörlighet
• Intensiv stimulering som kan ge en förbättring av det neuromuskulära systemet.
• Ökad blodcirkulation
• Hjälp till smärtreduktion
• Ökad benmineraltäthet (bmd)
• Förbättrad balans och koordination som kan förhindra fall.
• Förbättrad metabolism som kan leda till viktminskning

I takt med att forskningen framskrider kommer man få ytterligare kunskap om principerna och effekterna av accelerationsträning samt få ytterligare kunskap om fördelarna och vem som drar mest nytta av dem.

Komma igång!

 Efter introduktionen på två pass med personlig tränare tränar du antingen individuellt eller är med på våra gruppträningar.

Träningsprogrammen tar 30 minuter.

Individuell träning.
När du tränar på egen hand utgår du från ditt personliga träningsprogram eller väljer bland en mängd olika program. Du bokar din halvtimme via telefon eller via vår hemsida. På hemsidan loggar du in på din personliga träningssida där du kan sköta dina bokningar och se din träningshistorik. Du kan naturligtvis också bara droppa in och chansa på att det finns en platta ledig.

Gruppträning.
Gillar du att träna i grupp och värdesätter att ha en instruktör som kan styra tempo och hur du gör övningarna deltar du i någon av våra olika gruppträningar. Du hittar schemat för passen under öppettider på viberoom.se

Träning med personlig tränare
Vill du att en professionell instruktör följer ditt träningspass kan du boka upp en Personlig tränare. Då slipper du själv hålla koll på vilka övningar du skall göra och du får hjälp att genomföra varje övning på ett optimalt sätt. För priser se prislistan.

De flesta kombinerar dessa tre träningsformer.

Har du frågor kring specifika övningar och din träning kan du givetvis få hjälp av oss.

Konditionsträning
Som ett komplement till din Power Plateträning kan du också konditionsträna på våra högkvalitativa Precor maskiner. Egen TV med egna kanaler gör att tiden flyger iväg när du bränner eller tränar din syreupptagningsförmåga.